ZONGULDAK / MERKEZ - Yeşiltepe Teoman Papila Ortaokulu

Mrt

Okulumuz: Türkiye, Slovenya, Kuzey Makedonya, Azerbeycan, Ürdün, Gürcistan, Romanya ortaklığı "Math with Gamification" projesi yürütüyor. Tanıtım videosuyla yaygınlaştığımız projemizde okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Derya GÜNDÜZ KOPARAN ve 5/C ve 6/C şubelerinden 4 öğrenci etkinliklerine başladı.

Tanıtım videosunu linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Şbt

Zonguldak Belediyesi tarafından İtfaiye aracı ile okul bahçemiz temizlenmiştir.Ekip çalışanlarına teşekkür ederiz.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında Türk milletinin bağımsızlığı yolunda attığı en büyük adım olan Cumhuriyetimizin 100. yaşını büyük bir coşkuyla kutladık.

Bugün Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin en mutlu günlerinden olan 29 Ekim. Bağımsızlığımızın , milli egemenliğimizin ve hür irademizin Meclis’e taşındığı bir ve birlik olarak, eşitlik ve kardeşlik duygusuyla kenetlendiğimiz gün bugün.

Emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ederiz.

Ekm

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretmenimiz Meltem Vural  velilerimiz için bilgilendirme broşürleri hazırlamış ve bu ayın konusu olarak belirlemiş olduğu Psikolojik Sağlamlık ile ilgili bilgilendirmeler paylaşmıştır.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okul kutlama programımız gerçekleştirildi.Etkinlikler, bütün okulda  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı söyleşi ve şiir etkinlikleri, koro çalışmaları, folklor  gösterisi, resim çalışmaları, sportif yarışmalar  olarak gerçekleştirilmiştir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108'nci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı minnetle anıyoruz.

Mrt

İstiklal marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığı vurgulayan,İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi

tarafından kabul edilişinin 102. yıl dönümünü kutluyoruz.

Haz

8. sınıf öğrencilerimiz bu sene zorlu ve yorucu bir sınava hazırlanma süreci geçirdiler. Sınav geldi geçti, hem çocuklarımız hem de öğretmenler olarak bizler stresimizi güzel bir organizasyon ile atmayı hakettik. 8. sınıf öğrencilerimizin mezuniyet töreni, okulumuz bahçesinde gerçekleşti. Müzik ve ortam yani her şey mükemmeldi. Çok eğlendik. Çocuklarımıza ortaokuldan sonraki hayatlarında başarılar diliyor ve bu sene yaptıkları her şey için tüm öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyoruz.